Tillbaka

Nyfiken på vår kennel och vårt pensionat-Välkommen för ett besök

Kenneln sedan 1994 och pensionatet sedan 2004

Om oss

Lejonbols kennel startade vi 1994 och först kom Leonberger, Samojed kom till oss 1995 och den första Eurasiern kom 1997. Raserna har kompletterat varandra och alla är fantastiska familjehundar.
Vår sista Leonbergerkull tog vi 2007. Nu har vi även några Mittelspitzar här på kenneln.

Lejonbols Hund och Kattpensionat har vi haft sedan 2004.

Vi som förestår och jobbar med pensionatet är Eva o Björne Ohlsson.Vi har i 25 år drivit ett familjejordbruk med inriktning på uppfödning av smågrisar. Det har funnits många andra djur på gården som Islandshästar, får, höns och kalkoner. Våren 2004 byggde vi om vår ladugård till pensionat för hundar och katter.

ALLIS

 

 

Vi kan erbjuda en lugn och fridfull miljö i nya och fräscha lokaler. Här finns naturen inpå knutarna. Inga nyårsraketer hörs här. Varje hund får en egen box där det finns god plats för bädd och leksaker. Vi har även kameraövervakning i ett av stallen.

Hundarna rastas i stora hagen, lek med andra hundar, allt efter ägarens önskemål och med hänsyn till ålder och ras. Vi har även 3 större rastgårdar under tak som kan brukas vid dåligt väder. Varje katt får en egen stor bur från golv till tak. God omvårdnad Allt efter Era önskemål.

Varje gäst får personlig omvårdnad, t.ex medecinering, pälsvård,m.m

SALLY

Vi har erfarenhet av hund sen 1982.
Uppfödning och kennelnamn sedan 1994. Katt har alltid
funnits på gården.

Eva har:

 • Genomgått hunduppfödarkurs. 1996
 • Jägarexamen 1998
 • Avelrådsutbildning i SKK, 2003
 • Hunduppfödarutbildning SKK,(Anatomi, Juridik, Foder, Parning och valpning, Valpens beteende, Avel o Genetik. 2003-05
 • Etologikurs i hund och katt. 2004
 • Skelett och ledhälsa hos hund 2006
 • jobbat i styrelser,avelsråd
 • sitter som ordförande i Svenska Eurasierklubben 2011
 • Sekreterare i SSUK 2011-
 • utbildad Utställningsarrangör 2011
 • Driver hund och kattpensionat sedan 2004.
 

Björne har

 • Jobbat med djur och drivit jordbruk sedan 1980,
  Försökstekniker/djurvårdare Lövsta Ulltuna.Blodprovstagare åt djurhälsovården,
  Jägarexame
 

 

 

Hundboxar:

Vi har 3 avdelningar som rymmer 18 hundboxar. En liten avdelning för småhundar eller någon som vill ha lite lugn och ro. Dom andra två sektionerna är större och där kan vi placera hundar med olika behov. Varmare temperatur för frusna hundar och svalare temperatur för hundar med mycket päls.  Löptikar och hanar på olika avdelningar. Vi har även en karantänbox där vi kan avskilja en hund som plötsligt blivit sjuk.

Hundboxarna inne är 6 kvm stora. Det är väggar mellan alla boxar så att hundarna inte kan störa varandra. Fronterna är av nätsektioner, Det finns en ligghylla samt hållare på väggen för mat och vattenskålar. Golv och väggar är av material som går lätt att hålla rent. Det är väldigt viktigt med hygien när många hundar kommer och går. Allt görs noga rent efter varje gäst. NYHET-Hundstallet är kameraövervakat.

 

Kattboxar: Vi har idag 11 kattburar. dom är från golv till tak och det finns ligghyllor på väggen,även fristående klätterträd och leksaker. Kattlåda ingår. Golv och väggar är av material som går lätt att hålla rent. Det är väldigt viktigt med hygien när många katter kommer och går. Allt görs noga rent efter varje gäst. Inga uterastgårdar finns för katterna.

Rastgårdar för hundar:

ligger på baksidan av pensionatet där våra gäster utan koppel kan springa ut. Det finns 13 rastgårdar som är 20 kvm stora, en upphöjd liggplats med vindskydd och regnskydd. Underlaget är betong, inga ömma tassar och lätt att hålla rent. I direkt anslutning finns 2 stora rastgårdar, á 500 kvm. Underlaget är delvis av betong och bark. Där kan fler hundar busa och leka. Vi släpper aldrig ihop hundar utan ägarens önskemål och tillåtelse. Självklart måste också hundarna trivas ihop. NYHET - vi har en ytterligare rastgård på 5000 kvm som din hund kan busa och leka i eller bara strosa omkring.

Bad och Pälsvård

Vi kan erbuda pälsvård med bad och fön. Vi har ett badkar specielt för hundar. kloklippning och enklare klippning kan också erbjudas. Allt efter överenskommelse.

 

 

Vi samarbetar med leg,veterinär Lena Eliasson/Selling. Lena kan erbjuda lättare veterinärvård, vaccinationer, kastreringar, borttagning av tandsten m.m. Lena utför även besiktningar på våra valpkullar.

Mat Hund: Vi utfordrar med Doggy torrfoder samt burkmat VOV om din hund önskar.

Mat Katt. Vi utfodrar med torrfoder samt burkmat allt efter gästens önskemål.

Det går också bra att ta med eget foder.

Ett mindre sortiment av Hund och kattillbehör finns i vår butik Vov&Mjau

Kom gärna och besök oss men avtala en tid först.

webbdesign ©Eva Ohlsson